2019-11-15 14:22:18

U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

15. listopada - 15. studenoga

                   

 

U našoj školi je u prethodnih mjesec dana obilježen Mjesec hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenoga 2019.). Učiteljica povijesti Erija Matković je povodom toga izradila prekrasni pano na temu knjiga i čitanja, dok je stručna suradnica knjižničarka Tihana Kovačević  s učenicima od 1. do 4. razreda provela kvizove iz lektire.

                  

Tako su već 14. listopada učenici 1. razreda posjetili našu školsku knjižnicu i taj dan kroz sat knjižnično – informacije pismenosti upoznali  prostor školske knjižnice, knjižničarku i pravila ponašanja u knjižnici, dok su svoj prvi kviz iz lektire imali 24. listopada i to za bajku Snjeguljica i sedam patuljaka, gdje su se naši prvašići pokazali kao vrlo snalažljivi i samostalni.

                  

 

Učenici 2. razreda, kao već iskusni u tome od prošle godine, imali su kviz Ružno pače u našoj školskoj knjižnici u utorak 05. studenoga 2019., gdje se, nakon vrlo napete borbe i velikog znanja, kao najbolji u poznavanju detalja pročitane bajke pokazao Anto Blatančić,  a „u korak“ su ga pratili Milan Radošević i Ana Dubravac.

 

                        

11. studenoga 2019. kviz je bio organiziran za učenike 3. razreda za lektiru Čudnovate zgode šegrta Halpića, i kao što svi znamo da je Hlapić  pun detalja koji su se događali u tom njegovom putovanju od šest dana i sedam noći, nije se bilo baš jednostavno sjetiti koga je on to sve susreo, kome je sve pomagao i što mu sve sve događalo na tom njegovom neobičnom putovanju, ali Kristian Pilić je u tom prisjećanju i prepričavanju ipak bio najprecizniji, zbog čega je na kraju osvojio pohvalnicu  i nagradu za prvu mjesto a odmah druga, u pokazivanju znanja o Hlapiću bila je Ružica Šapina.

Dok su učenici 4. razreda svoj kviz iz lektire imali 7. studenoga i to za lektiru Šuma Striborova i Regoč, koju su već sa svojom učiteljicom detaljno obradili te su se pokazali izuzetno spremni za kviz, gdje se kao najuspješnija u kvizu Šuma Striborova pokazala Vesna Jezerčić, a u kvizu Regoč Leopold Pušeljić, vrlo blizu njima bila je Valentina Podhraški a Gabriel Cvitkušić se pokazao kao izvrstan u pronalaženju potrebnih citata u knjizi za pojedina pitanja.

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Katarina Zrinska Mečenčani