preskoči na sadržaj

Osnovna škola Katarina Zrinska Mečenčani

SAVJETI

Poštovani roditelji, ova je stranica namijenjena vama.

Na ovoj stranici možete pogledati nekoliko korisnih savjeta.;)

 

Ugasite televiziju na sedam dana!

Zabrana gledanja televizije je za svakoga od nas vjerojatno jedna od najtežih kazni. U većini domova uključena televizija predstavlja samo pozadinsku buku, djeci dadilju, odraslima animatora i ubojicu dosade bez koje je nemoguće opstati.

 
Internet i njegove opasnosti
Upotreba računala i mobitela je današnja svakodnevica. Informatička pismenost je postala imperativ kod zapošljavanja, a mobitel je obavezan 'modni dodatak' svakog drugog stanovnika Hrvatske u dobi od 7-99.

 

Odnos roditelj – dijete je vrlo specifičan odnos, ovisan o spolu roditelja. Stoga će i utjecaji tog odnosa na djetetov razvoj biti specifični.

Prema istraživanju Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži iz 2003. godine u Hrvatskoj živi oko 190 000 samohranih roditelja, što bi značilo da u svakoj petoj obitelji s djecom živi samo jedan roditelj.

 

Pubertet je razdoblje značajnih hormonskih promjena koje dovode do razvoja sekundarnih spolnih obilježja te na kraju stjecanja reprodukcijske sposobnosti.

 

 

Vijeće roditelja

 


Roditelji učenika na roditeljskom sastanku razrednog odjela iz svojih redova na početku školske godine biraju za tekuću školsku godinu jednog predstavnika u vijeće roditelja Škole. Za predstavnika roditelja učenika razrednog odjela u vijeće roditelja izabran je roditelj koji je dobio najveći broj glasova nazočnih roditelja. Glasovanje je javno, dizanjem ruku.
Postupkom izbora predstavnika razrednog odjela u vijeće roditelja rukovodi razrednik. Za člana vijeća roditelja ne može se birati osoba kojoj je oduzeto pravo da živi sa svojim djetetom, koja je lišena prava na roditeljsku skrb, kojoj je zabranjeno da se neovlašteno približava djetetu s kojim ne živi ili kojoj je izrečena prekršajna sankcija za zaštitu od nasilja u obitelji. Svi predstavnici roditelja učenika razrednih odjela čine vijeće roditelja Škole.


Na konstituirajućoj sjednici potvrđuje se mandat izabranih članova vijeća roditelja i članovi između sebe biraju predsjednika i zamjenika predsjednika vijeća roditelja. Za predsjednika je izabran roditelj koji je dobio najveći broj glasova nazočnih članova, a za zamjenika sljedeći roditelj po broju glasova . Glasovanje je javno, dizanjem ruku ili tajno.


Vijeće roditelja raspravlja o pitanjima značajnim za život i rad Škole te:

 • daje mišljenja o prijedlogu Školskog kurikuluma, Godišnjeg plana i programa rada škole
 • raspravlja o izvješćima ravnatelja o realizaciji školskog kukrikuluma, Godišnjeg plana i programa rada škole
 • razmatra pritužbe roditelja u svezi s odgojno - obrazovnim radom
 • predlaže svog predstavnika u Školski odbor
 • glasuje o kandidatu za ravnatelja Škole
 • predlaže mjere za unapređivanje odgojno - obrazovnog rada
 • daje mišljenje i prijedloge u svezi s organiziranjem izleta, ekskurzija, sportskih natjecanja i kulturnih sadržaja Škole
 • daje mišljenje i prijedloge u svezi s uvjetima rada i poboljšanjem uvjeta rada u Školi
 • daje mišljenje i prijedloge u svezi s osnivanjem i djelatnosti učeničkih udruga te sudjelovanjem učenika u njihovu radu
 • daje mišljenje i prijedloge u svezi s socijalno-ekonomskim položajem učenika i pružanjem odgovarajuće pomoći
 • daje mišljenje i prijelog vezano za organiziranje nastave, uspjeh učenika u obrazovnom radu, izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima.

 

Pripreme za novu školsku godinu mogu početi. Kako u tome pomoći školarcu?

 

BROŠURA: Intervju s roditeljima

                  Odgovori koje je dobro znati

Brošuru izdaje Vladin Ured za suzbijanje zlouporabe droga, a namijenjena je informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima.                                            U njoj roditelji mogu naći osnovne informacije što su psihoaktivne tvari, u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima.                                                                                     

U brošuri su navedeni i savjeti za roditelje. Brosura za roditelje.pdf


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Online savjetovalište

 

 

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Kako Vam se sviđa naša stranica?
Lektire

INTERNET

Forum
Korisni linkovi

 > YouTube
 > Kviz


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2012.

Ukupno: 165082
Ovaj mjesec: 1009
Ovaj tjedan: 12
Danas: 12
CMS za škole logo
Osnovna škola Katarina Zrinska Mečenčani / Mečenčani bb, HR-44431 Donji Kukuruzari / os-kzrinska-mecencani.skole.hr / oskzm@os-kzrinska-mecencani.skole.hr
preskoči na navigaciju